Стига престъпно бездействие срещу наглата циганска престъпност
A- A+
Публикувано на септември 24th, 2011

     Конфликта в с. Катуница нараства. И днес управляващите и медиите оставят саморазправата като последна мярка на хората, за които справедливост, закони и защита не бяха намерени до сега. Репортажите предавани по националните телевизии като, че ли са направени за защита на цар Киро – в коя държава живеем ? От толкова репортажи и изказвания не можах да чуя и едно нещо за циганите, които обиват децата ни, които раняват полицаите ни  – ще има ли някакви наказателни мерки срещу тях или държавата чака , чака , за да не им търси отговорност. Възможно ли е в България циганите да имат повече власт и защита от държавата, отколкото българите ?     

     А цар Киро – какъв цар е той ? На кого ? На циганите ли ? Той е живял преди години във Сърбия и  прокуден от там, той  намира спасение и спокойствие за развитие на своя незаконен бизнес на нашата територия.

     Обществена тайна е, че в „завода му за алкохол“ се произвеждат наркотици, построил е огромен палат малко извън селото, където „гледал сърни“, а всъщност това е публичен дом, построил палати на всичките си роднини до девето коляно – сигурно от социалните помощи. Целият му род и той са криминално проявени , но тях не може да ги застигне дългата ръка на закона и не може да им поиска сметка за стореното. Да не говорим, че полицията хвърля излишен ресурс да охранява Кирил Рашков.

     А дали е случайно убийството на едното момче, което е син на бившата кметица на селото? Преди да напусне своят пост кметицата е била заплашвана от цар Киро, защото се е опитвала да върне незаконно присвоените от него имоти, и дори са и и искани протекции от циганина.

Това, което се случи в с. Катуница, беше моментът, в който чашата преля – катунчанлии не могат вече да живеят в страх за живота си, за децата си, за къщите си. Това не е отмъщение, просто заради този случай, това са страх и гняв, трупани с години.

      „Полицията оставя футбоните фенове да безчинстват“ . А не е ли безчинство да убият Вашето дете пред очи Ви и да няма кой  да ви помогне? Да няма закони на които да се опрете, за да опазите живота на децата и близките си. Защо обвинявате феновете – това трябваше да направи държавата. Хората не искат много- те искат справедливост. А както се вижда – на държавата и медиите не може да се разчита за никаква помощ. Закони ли нямаме срещу циганите? Законите на една държава не могат ли да опазят народа й от тази напаст? Вместо медиите да коментират изявите на феновете или на скърбящите родители не е ли по – редно да обърне поглед към извършителите на тези жестоки деяния ? Не забравяйте думите на цар Киро „Няма да се изселя! Ние можем да изселим българите!

     Замислете се – това утре това може да се случи с Вашите деца, в  друг край на България, а Вие ще трябва да стискате зъби и да се примирявате със безсилието, болката и беззаконието в държавата. А убийците на децата ни ще продължават да се разхождат безнаказано, в следствие от всеобщото затваряне на очите на политици и медии.

Автор: Мариян Иванов

Виж оценките
Оцени тази статия

Едмон Дантес
затвори Име: Едмон Дантес
Email: info@prosvetise.com
Сайт: http://www.prosvetise.com
За автора: Месторождение: град Добрич Местопребиваване: София Дата на раждане: 15.04.1988 Образование: Средно - Езикова гимназия "Гео Милев" - профил английски език; Висше - УНСС, специалност "Маркетинг" Любими цитати: "За лудите ! Различните ! Бунтарите ! Непримиримите ! Тези, които виждат нещата по различен начин ! Те не са любители на правилата и не се прекланят пред статуквото! Можете да ги цитирате, да не се съгласите с тях, да ги величаете, или да ги хулите! Но единственото нещо, което не можете да направите е да ги игнорирате! Защото те променят нещата. Те тласкат човешката раса напред! И някои може да ги мислят за луди, но ние ги намираме за гениални ! Защото хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят!“ Джак Керуак Хобита: Колекциониран и препрочитане на книги; Кино; История; Литература и НаукаОще от автора (1686)

One thought on “Стига престъпно бездействие срещу наглата циганска престъпност

  1. Alia казва:

    Срещу феновете, който са задържани, ще има повдигнати обвинения. Осъзнайте се, феновете за млади хора, защитаващи своята позиция, като граждани. Объркали сте хората срещу, който да повдигате обвинения или просто ви е страх от утопичния цар Киро…

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Просветисе.Бг © 2012 BPG Group. Всички права запазени

Еволюция в знанието