Поредният опит за интеграция на циганите – Кабинетът гласува нова стратегия
A- A+
Публикувано на декември 17th, 2011

         Националната стратегия за интеграция на ромите ще бъде приета на редовното си заседание на Министерския съвет в сряда. Това съобщи в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов. Документът предвижда да се даде държавна земя, върху която ромите да си построят къщи.

        Правителството е готово на тази стъпка, за да може да се кандидатства по европейски програми.

       “Правото на собственост в България се придобива по ясно установен законов ред. От вашия въпрос и от коментарите в интернет разчитам, че е необходимо много по-добро разясняване на интеграционната политика”, каза Цветанов в отговор на въпрос на депутата от “Атака” Десислав Чукалов.

        “Политиката, свързана с интеграция на ромите, не е политика на едно правителство и на една партия, а и на всички останали политически формации”, каза още Цветанов. Но не отговори защо за ромите има стратегия, която им дава държавна земя, а за бесарабските българи например – не.

Виж оценките
Оцени тази статия

Едмон Дантес
затвори Име: Едмон Дантес
Email: info@prosvetise.com
Сайт: http://www.prosvetise.com
За автора: Месторождение: град Добрич Местопребиваване: София Дата на раждане: 15.04.1988 Образование: Средно - Езикова гимназия "Гео Милев" - профил английски език; Висше - УНСС, специалност "Маркетинг" Любими цитати: "За лудите ! Различните ! Бунтарите ! Непримиримите ! Тези, които виждат нещата по различен начин ! Те не са любители на правилата и не се прекланят пред статуквото! Можете да ги цитирате, да не се съгласите с тях, да ги величаете, или да ги хулите! Но единственото нещо, което не можете да направите е да ги игнорирате! Защото те променят нещата. Те тласкат човешката раса напред! И някои може да ги мислят за луди, но ние ги намираме за гениални ! Защото хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят!“ Джак Керуак Хобита: Колекциониран и препрочитане на книги; Кино; История; Литература и НаукаОще от автора (1686)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Просветисе.Бг © 2012 BPG Group. Всички права запазени

Еволюция в знанието