Стипендията за даровити деца замръзва на 135 лв, хонорарът на чалга певиците ни по празниците е 12 000 лева
A- A+
Публикувано на декември 30th, 2011

          Стипендиите за даровити деца вече няма да растат заедно с минималната работна заплата.

           Както много други бюджетни плащания и те стават с фиксиран размер. Така вече спечелилите национални конкурси и олимпиади деца ще могат да разчитат на стипендия от 135 лв. на месец, а еднократното финансово подпомагане ще е до 195 лв. Сега те вземат 50% от минималната заплата.

По-рано правителството отвърза от най-малкото заплащане и даваните в МВР награди. Вътрешният министър Цветан Цветанов ще може да стимулира отличил се служител с до 600 лв., а когато заслугата е колективна – до 1200 лв. Досега той можеше да разписва заповеди за награди съответно за 2 или 4 минимални заплати, което правеше 540 или 1080 лв.

              Междувременно се разбра, че фолк певиците ни, Ивана и Преслава, ще вземат по 12 бона за участие в празничната вечер. Глория и Анелия ще взимат по около 10 хиляди на участие. Мъжете във фолка са с доста по-скромни тарифи и вземат наполовина по-малко. И ако това ви се вижда много, в Новогодишния концерт на Столична община доайенът Васил Найденов ще получи 20 000 лева. Солиден хонорар, пак според публикации, от 12 000 лв. трябва да получи и младият колега на Найденов – поп изпълнителят Миро.

          Това е пазарна икономика – желязна е! Търсене, предлагане, заплащане. Което ясно и красноречиво показва стандарта ни на живот и икономическото ни развитие като общество и държава. И какво излиза за талантливите деца на България даваме мизерните 135 лева, а за показващата цици родна певачка парите са 100 пъти повече от горе. После се чудим: „Ама защо сме бедни?!“. С този „жест“ на държавата към гениалните ни деца направо от сега им казваме емигрирайте. Как е възможно за бъдещата ни интелигенция, която е способна да дръпне икономиката на държавата ни напреде да не се влагат никакви пари, а за бездарните ни фолк гърли  да се изливат страхотни пари. Сам0 за статистиката 90 процента от учениците на Софийската математическа гимназия, след завършване на обучението, заминават да учат в чужбина. Чужденците печелят от всяко едно такова момче и момиче БЪЛГАРСКО  между 50 и 500 пъти. Няма такава инвестиция дори и в наркотиците и оръжията. Дори там възвращаемостта е по-малка. Но нашата държава не го разбира това нещо, няма и да го разбере. Да господин Борисов знаем, че е хубаво да си легнете до стегнатото тяло на „красивите“ български певици, но за страхотно умните деца на България няма кой да удари едно рамо. Кураж деца и наслука!

Виж оценките
Оцени тази статия

Едмон Дантес
затвори Име: Едмон Дантес
Email: info@prosvetise.com
Сайт: http://www.prosvetise.com
За автора: Месторождение: град Добрич Местопребиваване: София Дата на раждане: 15.04.1988 Образование: Средно - Езикова гимназия "Гео Милев" - профил английски език; Висше - УНСС, специалност "Маркетинг" Любими цитати: "За лудите ! Различните ! Бунтарите ! Непримиримите ! Тези, които виждат нещата по различен начин ! Те не са любители на правилата и не се прекланят пред статуквото! Можете да ги цитирате, да не се съгласите с тях, да ги величаете, или да ги хулите! Но единственото нещо, което не можете да направите е да ги игнорирате! Защото те променят нещата. Те тласкат човешката раса напред! И някои може да ги мислят за луди, но ние ги намираме за гениални ! Защото хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят!“ Джак Керуак Хобита: Колекциониран и препрочитане на книги; Кино; История; Литература и НаукаОще от автора (1686)

One thought on “Стипендията за даровити деца замръзва на 135 лв, хонорарът на чалга певиците ни по празниците е 12 000 лева

  1. Десо казва:

    Сега. Парите за Певачките ги дават други, а не държавата.Толкова има ,толкова дава. Все пак тези деца са повече на брой от певачките и певачите.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Просветисе.Бг © 2012 BPG Group. Всички права запазени

Еволюция в знанието