Фейсбук се надигна срещу поредната изцепка на Борисов!
A- A+
Публикувано на януари 12th, 2012

          Както след случая „Катуница“, така и сега социалната мрежа Фейсбук се превърна в инкубатор и катализатор на общественият гняв. Този път причината е репликата на премиера Бойко Борисов за наградата от 3-4 пържолки за кучето, открило заровеното  мъртво, голо тяло на изчезналата преди повече от два месеца Мирослава от Перник. Най-активни в кампанията се оказаха близки и приятели на момичето , които изказаха съпричастност към скръбта на близките на убитото дете.

           Журналисктата Полина Паунова от Хасково публикува гневно отворено писмо, което бързо беше подписано от много хора. То може да бъде видяно ТУК. За тези, които не ползват Фейсбук го публикуваме:

До:

Бойко Борисов,

Министър-председател на Република България

Копие:

Цецка Цачева,

председател на Народното събрание на Република България

          Във връзка с арогантното, лишено от държавническа отговорност и човешка съпричастност изказване на министър-председателя Бойко Борисов по повод зверското убийство на Мирослава от Перник, настояваме той час по-скоро да поеме политическа отговорност да се извини за думите си!

              В безпрецедентно си изказване Борисов пожела родителите на мъртвото дете да се извинят на МВР за “изсипаните хули” срещу ведомството, което по думите на премиера работело неуморно за разкриване на случая. Задължение на министър-председателя на Република България е да упражнява пряк контрол върху работата на министрите и министерствата, включително и вицепремиера и Министерство на вътрешните работи. Недопустима е проявата на субективизъм, лични пристрастия и партийна взаимопомощ, когато става въпрос за брутално отнет човешки живот. Недопустимо е в една европейска държава противопоставянето на институциите срещу съдбите на обикновените хора.

              Вместо да бъде съпричастен с мъката на близките на убитата Мирослава, в типичния си стил министър-председателят през смях призова “неуморния” вътрешен министър Цветан Цветанов “да изпрати три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа”.

            Изказването и поведението на министър-председателя е не само недопустимо от гледна точка на заемания от него пост. Позицията му е несъвместима с християнския морал и най-висшите човешки ценности.

        Ако приемем закачките на премиера с археолозите за неуместни, но все пак не и брутални, то поведението му спрямо тази човешката трагедия е отвратително, безчовечно и обидно за цялата нацията, а не само за семейството и близките на убитата Мирослава.

           Затова още веднъж настояваме министър-председателят Бойко Борисов да поеме този път своята политическа отговорност, да прояви достойнство и мъжество и да се изви на близките на Мирослава публично, чрез тях и на всички български граждани. И това извинение да прозвучи от парламентарната трибуна, пред народните избранници, които, изразявайки волята на мнозинството от българските избиратели назначиха Бойко Борисов за министър-председател на Република България.

С уважение:  (списък с имена и професии )

Полина Паунова, журналист
Димитър Вучев, студент
Антоанета Цонева, консултант
Мария Гинева, журналист
Боряна Антимова, журналист
Иван Петков, инженер
Гергана Костадинова, фоторепортер
Елина Севери, мениджър в търговско дружество.
Александър Станчев, студент
Велислава Кръстева, български гражданин
Кирил Кирилов, гражданин
Десислава Григорова, PR
Ния Коцева, студент
Иван Капралов, журналист
Бояна Петкова, лекар
Десислава Ризова, журналист
Десислава Лещарска, журналист    
Boyana Petkova Поли, трябва да е публична публикация, за да може да се подписша от шсиюки, а не само от приятелите ти.
Юлиана Колева,
Ana Klissarska не, не искам да се извинява и да си взима исканията за извинения обратно и прочее локуми. това е фарс. но бих подписала искане за оставка. ако некомпетентността е извинителна, то наглостта не е.
Георги Марчев, журналист
Росица Абрашева, студент
Ирена Андреева. Солидарна съм с Клисарска – не извинения, а глави и оставки.
Елица Христова, Организатор събития и ПР, но преди всичко човек и български гражданин.
Александър Миланов, ПР експерт и гражданин
Георги Маринов Димитров , български патриот , студент икономист, счетоводител и съвременик на най големите безумци на прехода от първо лице.
Асен Генов, блогър
Лилия Попова, журналист
Venci Micoff Пиши ме и мен-Венци Мицов-музикант и колумнист
Боряна Личева, ПР
Елица Тодорова, учителка
Тереза Станчева, студент
Лиляна Ерова, работник
Дора Цветкова, БЪЛГАРКА
Николай Николов, студент
Стойно Стамболиев,гражданин
Елена Кръстева, преводач
Stoeva Ирина Стоева,държавен служител
Ивайло Бабанов,Благоевградчанин
Силвия Петкова – стоматолог
Милена Виденова, студент
Мирослава С.Гуйгова – учител по история….
Антоний Рачев Антоний Рачев-търговски експерт
Гергана Атанасова, адвокат:    Следващата стъпка е да бъде вменено ново задължение за всеки български гражданин – да ходи навсякъде и по всяко време с писмо в джоба, поднасящо най-искрените му извинения към животворящия и всепобеждаващ гений на българската изпълнителна и законодателна власт и себеотрицателно заклеймяващо факта на собственото му съществуване. „Съществувам, следователно давам повод на криминалния контингент.“ е интелектуалното постижение на родния Декарт от „Дондуков 1″…
Хрисимира Димитрова, студент
Красимир Крумов, журналист
Бойко Боев, фотограф.
Лора Чолакова, счетоводител
Красимира Златкова -Пловдив-консултант
Леонид Шопов, преди всичко – гражданин на Рпублика България (член на ЕС, СЕ, ООН, ЮНЕСКО и много други хуманни и хуманитарни организации, защитаващи гражданските и човешките права и свободи)
Леонид Шопов ХОРА, опомнете се! След подобно поведение в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ страни премиери и министри подават ОСТАВКА, а не се „извиняват“ на „свинете в кочината“ до следващата Коледа и следващата порция заколение! Нека направим подписка за ОСТАВКА на премиера и министъра на вътрешните работи! Стига вече размахване на пръстчета „ах, ти, калпазанино“!!!
Bogomil Bonev Родител, който си дава сметка, че не сме общество, способно да се ядоса на собствената си некадърност да управлява съдбата си.
Стоян Папазов-пенсионер от Хасково
Мария Игнатова, ПР
Tania Kondakova Този човек, когото не съм избирала да ме управлява, е срам за нацията ни. Не са ми достатъчни извиненията му, искам да се махне от поста си и от политиката.
Маргарита Гергинова, редактор
Драго Панков, журналист
Златка Борисова, учител.
Руми Борисова – журналист от Перник
Галина Славеева, журналист, София
Ани Алашка – български гражданин, следящ от години публичните изяви на политическия елит, които стават все по-безпардонни
Нели Русева- български гражданин и майка
Елина Иванова – търговски представител.
Огнян Ханджиев , български гражданин и избирател, гр.Добрич С пълното одобрение и разбиране
Ирина Юрганджиева – български гражданин

и много други.

Страницата, на която можете да подкрепите общественото недоволство ТУК

 

 

Виж оценките
Оцени тази статия

Едмон Дантес
затвори Име: Едмон Дантес
Email: info@prosvetise.com
Сайт: http://www.prosvetise.com
За автора: Месторождение: град Добрич Местопребиваване: София Дата на раждане: 15.04.1988 Образование: Средно - Езикова гимназия "Гео Милев" - профил английски език; Висше - УНСС, специалност "Маркетинг" Любими цитати: "За лудите ! Различните ! Бунтарите ! Непримиримите ! Тези, които виждат нещата по различен начин ! Те не са любители на правилата и не се прекланят пред статуквото! Можете да ги цитирате, да не се съгласите с тях, да ги величаете, или да ги хулите! Но единственото нещо, което не можете да направите е да ги игнорирате! Защото те променят нещата. Те тласкат човешката раса напред! И някои може да ги мислят за луди, но ние ги намираме за гениални ! Защото хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят!“ Джак Керуак Хобита: Колекциониран и препрочитане на книги; Кино; История; Литература и НаукаОще от автора (1686)

22 thoughts on “Фейсбук се надигна срещу поредната изцепка на Борисов!

 1. Отвратена съм от циничното изказване на Бойко Борисов !!! Не ме удовлетворява извинението му , искам неговата оставка !!!

 2. Саша Христова казва:

  Възмутена съм от грубото и просташко изказване на премиера! Този човек няма и капка морал!Нагъл, безочлив и арогантен! Не ни трябва извинение, а осатавка-неговата и на цялата му свита!

 3. hristova казва:

  не може да се опише с думи безотговорното поведение на „господин“борисов.то не може и господин да се нарече.това е просто гавра с мъката на хората.няма и капка човещина в държанието му.не знам дали пак така ще се държи,ако се случи нещо с негов близък.не му го пожелавам,но господ си знае работата…..

 4. светослав борисов казва:

  чудя се ако, някои затрие всичките близки на тоя самозабравил се крадлив и продажен политик дали ще му е толкова смешно и дали ще поръча пържоли за кучето което ги намери?

 5. Мима Кирилова казва:

  Възмутена съм от поведението му. Това не може да бъде поведение на държавник. Извиненията не го оправдават и не потушават гнева хората.

 6. krasimir казва:

  Ваденето думи от контекста е една гадна червена пропаганда, всеки подписал се тук дефакто подкрепя Станишев .

 7. Anelia казва:

  Nedopustimo izkazvane – prosto niamam dumi …………. Kak moje, i tova sa horata koito ni upravliavat…………… taka e naroda si go e izbral :(

 8. Мирослав Балъков казва:

  Ясно е, че няма да плачем за него като си отиде от власт: Подгони българските майки да връщат пари, на съд ги даде за детските пари, като престъпнички ги подгони, той дето забрави че жените до една гласуваха за него да дойде на власт, а после им връща лихви като се зададоха избори. Лицемер! Сега, опетнява паметта на едно починало дете с „телешки пържоли“. Голям Бай Ганьо е Бойко Борисов и като се сетя как когато ходиха с Мирослав Найденов(Земеделският Министър) в Япония, как този Бойко го ритна(вижте клипа в Ю Тюб)пред всички японци, за да им покаже как се прави подсечка в Карате. Все едно един японец да дойде в България и да ни покаже как да играем ръченица-нещо което е наша традиция. Направо ме е срам, когато ходи в чужбина и ни излага с походка и поведение на бияч. Стой си в България и мачкай народа, па да видим докога и ти ще укрякаш. Направо не ми се мисли за него повече…

 9. Анастасия казва:

  Не съм съгласна с написаното по-горе!Това, което се опитвате да направите е пълен абсурд,защото всеки нормален човек може до се досети, че в тази държава съществуват хора,които постоянно дишат във врата на Борисов и се чудят,в какво да го уличат, за да му поискат оставка.Колко прозрачно! Не е нужно човек да е много интелигентен за да долови мириса на пушек! Той пречи,наистина, защото е първият държавник от десетилетия насам, който има смелостта да назове нещата с истинските им имена и да се изправи очи в очи с проблемите на тази държава! Да,Борисов е направил грешка, казал е нещо не на място, но това изобщо не означава, че го е направил умишлено!Ако има някакъв кусур той, кусурът му е точно в това, че е прекалено открит и понякога не оценя, че вродената му духовитост може да му изиграе лоша шега.Не го защитавам, защото, явно е сгрешил, но да се търсят дивиденти от случайно насложилите се събития и думи – това е най-малкото смешно. Чудя се, защо журналистите винаги подчертават слабите му места в характера и бързат да го заклеймят!? Защо не потърсят някакъв по-сериозен повод, за да го нападат!? Вече 2 години слушаме едно и също – че хората не ядели асвалт и това май е най-сериозното недоволство от политиката му! Моля, журналистите да изтъкнат пред обществото някакъв по-сериозен мотив, когато искат оставката му! Иначе, не виждам смисъл да се хабите и да разбунвате фейсбук-недоволство сред хора, които ще го правят ей така за спорта! Това е несериозно! А вие,журналистите нима не грешите и винаги казвате всичко на място!? Човешко е да се греши, но когато грешките на дадени политици са предизвиквали национални катастрофи – вие къде бяхте и защо си мълчахте!? Много се надявам и вярвам в интелекта и стабилната ценностна система на пострадалите хорица – родителите на убитото момиче! Надявам се, че след полученото извинение,лично от Борисов, за неволно изказаните му в шеговит тон думи – те да са го разбрали, че тези думи нямат никакво отношение към трагедията им! И съм сигурна, че вече са го разбрали, защото са на ясно също, че убийството е било факт много преди Борисов да похвали кучето,което се е справило блестящо със задачата си и е намерило трупа! Да, Борисов обича тези животни повече от много други хора и е съвсем разбираемо поведението му, когато се е зарадвал на истинския подвиг на едно такова същество! И всеки, може би се е сетил за повода на реакцията му. Но хиените нямат почивен ден! Те търсят, чоплят, ровят да се хванат за сламка, с която да разпалят такъв пожар, че да изгори всичко здраво и читаво! Не, на подобна журналистика! Не, на подстрекателите, които целят само едно – хаос! Моля, когато получавате тлъсти хонорари, за да злословите и противопоставяте, помислете, че в измъчената ни страна все още има разум!

 10. Феномена казва:

  Едните го величаят! Другите го принизявад! Що за народ сме?! Дори в омразата и любовта си не сме единни!

 11. Галина Райкова казва:

  Защо виждате и Ви правят впечатление някои лоши страни на Премиера.Вижте и хубавото.

 12. Данка казва:

  Анастасия, изобщо няма да коментирам, е ли г-н Борисов добър премиер и колко добрини, е, или не е напрвил за Бългрия. Защото в случая това няма никакво значение. В конкретния случай обаче, един висш държавник, какъвто е той, няма право на подобни „неволни“(както ги нарекохте)грешки! Да, бихме му простили ако обърка неволно етикета на някоя среща между държавници! Но тук става въпрос за друго. Един висш държавник, какъвто е той, няма право да ползва шеговит тон и то съвсем неуместен, когато става въпрос за една човешка трагедия! Не знам на Вас на какво ви намирсва, но на мен ми намирсва на липса на всякаква чувствителност и уважение към трагедията на едно българско семейство. Не знам каква работа би свършило едно извинение, било то частно, или пък публично… Защото болката и обидата вече са факт. Има една българска поговорка: „Лошата рана заздравява, но лошата дума не се забравя!“

  • Данка казва:

   Анастасия, думите са казани, в публичното пространство са, така че няма вземане назад, такова е мнението ми за конкретния случай. Иначе, дали си спомням за някои от случаите, които припомняте? – Да, спомням си! И когато това се е случвало, премиера е бил аплодиран, не е бил порицаван или обвиняван – нали така? За съжаление, ако си взел един изпит с отличен, а на следващия се провалиш професора ще те скъса. Общо взето, нещата са съпоставими. Разликата е, че пред професора студента би могъл да се реабилитира много по-лесно, отколкото премиера пред народа, който го е пратил, там където е. Но, да има го и момента „къса памет“, зависи кой как използва това клише.

  • Гастон казва:

   Тази паплач наречена, управляващи, няма ли намерение да се разкара най-накрая от България

 13. Анастасия казва:

  Скъпа Данка, бих се съгласила с крайното Ви мнение, ако притежавах къса памет! Но понеже не е така си позволявам да Ви помоля да си вземете обратно следните думи:“…но на мен ми намирисва на липса на всякаква чувствителност и уважение към трагедията на едно българско семейство“ Много силни думи казвате, Данка, не мислите ли? Аз пък мисля точно обратно, защото помня всички случаи, в които случайни хора-българи са попадали в клопката на собствената си трагедия, независимо дали някой е закъсал в планината, или друг е получил инсулт – далеч от населено място и без шанс за помощ,и тогава точно този Борисов, който Вие наричате нечувствителен и неуважителен към трагедиите на хората, изпращаше личният си вертолет, за да спасява хора, които не познава – съвсем обикновени българи! Единствено той праща правителствения самолет извън България, ако някъде по света се намира дори и един българин в опасност и си го прибира! Питам Ви, чували ли сте за тези случаи? Питам Ви още, бихте ли посочили името на друг български политик, който е бил заинтересован и загрижен за всеки българин, изпаднал в беда!? И не, защото го величая или защитавам, но фактите говорят най-красноречиво! И аз не мога да се съглася, когато се отрича истинския подвиг, а в замяна човекът се оплюва и дискредитира! Съгласна ли сте? И да поясня, че не целя да споря с Вас, но ми е жал, че доста хора се подвеждат по лошите намерения на заинтересованите да говорят само лошо за българския Премиер! Предполагам, че всяко човешко същество трябва да притежава памет и способност сам да мисли и разсъждава.

  • ЩЕ ОТГОВОРЯ АЗ – НИЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НИЩО НЕ ЗАБРАВЯМЕ ! НИЕ САМО СЕ ДИВИМ И МАЕМ НА ИЗЦЕПКИТЕ НА РОДНИТЕ ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ – БОРИСОВ БЕ ЛЮБИМЕЦ НА НАРОДА – ТОЛКОВА, ЧЕ МУ СЕ ЧУДЕХА ЧУЖДИТЕ ПОЛИТИЦИ… ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ДЪРЖАВАТА АБДИКИРАЛА ОТ ОСНОВНИТЕ СИ ФУНКЦИИ – КОГО ДА ДЪРЖИМ ОТГОВОРЕН – ВСИЧКИ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ГАФОВЕТЕ – КОГО ДА ТЪРСИМ ОТГОВОРЕН – НЕ Е ЛИ ТОЗИ КОГОТО СМЕ ПОДКРЕПИЛИ И НЕ Е ЛИ ЧОВЕКЪТ ОРКЕСТЪР ДЛЪЖЕН ДА СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД НАС – ТОВА ЛИ Е ОБРАЗА ЗА КОЙТО ГЛАСУВАХМЕ – НЯМА БЕЗГРЕШНИ – ИМА САМО РАЗЛИЧНИ КРИТЕРИИ ЗА СЪВЕСТ И ДОСТОЙНСТВО !!

  • Joko казва:

   Това е положителен пример, че може да се обединим!

 14. Георгиев казва:

  Анастасийо, иди си му лижи задника на твоя премиоер и любимец мутрата Бойко колкото си искаш! Аз подкрепям предложението на Леонид Шопов за национална подписка. ОСТАВКА за продажното антибългарско продажно правителство!!!

 15. Трябва да се сложи край на цялата тази гавра срещу българският наорд, но тя няма да стане във фейсбук или по улиците. Първо трябва да извършим ‘революция“ в сърцата си и да сме единни иначе няма как да стане. Нека да предположим, че наистина разговорът е изкаран от контекста. Горе във видеоклипа се чува как министърчето ни се смее арогантно. За смях ли е смъртта на едно младо и красиво момиче? За смях ли е трагедията на семейството? За смях и ирония ли е да се споменава за пържоли и кучета? Еми като е така защо не оставиха кучето да си вземе „пържолка“ от трупа на детето?! Стегнете се хора! Тъпчат ни икономически! Продават всекидневно интересите ни. Крадът от нас всеки час и всяка минута, но по-лошото е, че ограбиха душите ни! Не съм комунист както ме нарекоха по-горе! Не съм и демократ! Не симпатизирам на никоя партия! просто вярвам в България и Българите: Николай Хайтов:

  „Българинът има нещо общо с лисицата: точно когато я мислиш за умряла, тя хукне. Много пъти това ни е спасявало, дано и този път да ни спаси от нашите и чуждите гробари, които са се хванали вече за лопатите. Нацията ни сега е в безпътица, но не е безпътна.„

 16. Петко казва:

  Aтасия,Вие сте или много малка на възраст,или сте наивна до безобразие,или нямате грам възпитание. какви самолети са Ви главата,какви бълари по света. Кой бил направил нещо за България. Налице е един простак и циник на държавен пост. Това е недопустимов цивилизования свят. Да,той,ББ не е виновен,това не му е за пръв път,той просто деградира психически. Което няма нищо общо с любовта му към животните и кучетата.Или с магистралите,простака си е простак,дори професор да е.как не ги разбирате тези неща.

 17. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СГРЕШИ, БЕЗГРЕШНИ НЯМА… НО ДЕБЕЛАШКОТО ОТНОШЕНИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОХАРАКТЕРИЗИРВА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК В СЛУЧАЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ – А ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРУБО ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ КАСАЕ ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ НА ЕДНО НЕВИННО ДЕТЕ – НА ЕДИН ГРАЖДАНИН НА ЧЛЕН ОТ ОБЩЕСТВОТО, КОЕТО ТИ Е ПРЕДОСТАВИЛО ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ГО УПРАВЛЯВАШ – ТОВА ВЕЧЕ Е НЕПРОСТИМО ! ТОВА ВЕЧЕ ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА ЗАКЛЕЙМИ КАТО БРУТАЛНО БЕЗПАРДОННО ОТНОШЕНИЕ ! ГОСПОДИН БОРИСОВ ИЛИ Д-рю БОРИСОВ ИЗВИНЕТЕ СЕ И ПРИЗНАЙТЕ ГРЕШКАТА СИ, КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ ПУКА ВИЕ СГРЕШИХТЕ- ПОКАЗАХТЕ СЕ КАТО ЕДИН ТЪПАК ! ВСЯКАКВИ КОМЕНТАРИ СА ИЗЛИШНИ ! ЧАКАМЕ БАТ БОЙКО ДА ПОСТЪПИ КАТО МЪЖ И ОТГОВОРНО ОБЩЕСТВЕНО ЛИЦЕ ИЛИ … ДА СИ ХОДИ !

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Просветисе.Бг © 2012 BPG Group. Всички права запазени

Еволюция в знанието