Слава Севрюкова ( 1903 – 1991) : „Винаги ще има България“
A- A+
Публикувано на март 11th, 2012

        Слава Севрюкова е родена в гр. Нова Загора през 1903 г. Къщичката в която е живяло шестчленното семейство се намирала в края на града, по пътя за Стара Загора, срещу казармите. Самата Слава оценява семейството си като „средна ръна”. В рода на Слава по майчина линия има и други лечителки и ясновидки. Това са баба и, знахарка и билкарка, както и майката на Слава – Мария която също е лечителка и ясновидка.

        Дарбата многократно увеличена се предава на Слава и на един от тримата и братя. Още като дете на 8-9 години, Слава осъзнава че е надарена с ясновидски способности.

        Слава е българка, руската фамилия Севрюкова взима от съпруга си Степан Севрюков, украинец, белогвардейски емигрант.Двамата се запознават в Нова Загора. Белогвардеецът Степан се озовава там, тежкоранен в крака. Той дълго се лекува във военната болница, разположена в казармите, които са в близост до дома на Слава.

          Шестнадесет годишната девойка, почти дете се грижи безвъзмездно за болните и ранени войници в болницата. Наследствената лечителска дарба и милосърдното и сърце я карат да помага на нуждаещите се от лечение мъже.

           Впечатлен от грижите и добротата на девойката, украинецът Степан след като оздравява иска Слава за жена. Девойката е останала без баща. Вдовицата сама с четири деца, едвам изхранва челядта си. Тя се съгласява да даде Слава на по-възрастния с 20 години украинец.

            Тъй като Слава е едва 16 годишна, женихът Степан дава пари на свещеника и го уговаря да подправи брачното свидетелство, като добави няколко години повече на булката. Свещеникът се престарава и добавя 20 години към възрастта на Слава. Така от 16 годишна девойка, Слава „по чудо”, за един ден се превръща в 36 годишна жена. На толкова години е и нейният съпруг Степан. Такова е времето в което протича младостта на Слава, грубо, жестоко, „мъжко” време.

            Семейният живот на Слава е тежък, изпълнен с лишения, несгоди и бедност. След сватбата младоженците се преселват в градчето Шипка. Там се е разположила голяма белогвардейска общност. Прокудени от избухналата гражданска война в Русия и от Болшевишкия режим, част от руската емиграция – аристократи, офицери и помешчици намира убежище в България. Тук в царска България, все още не е забравен подвигът на руските солдати пролели кръвта си в Руско – Турската война през 1877 – 1878 г. (Дядото на Слава е бил опълченец в отряда на руския генерал Скобелев.)

         Бившият ординарец Степан, намира работа като готвач на емигрантите.Будната, любознателна Слава бързо изучава руския език. Девойката, вече израстнала в жена, усвоява обноските и поведението на руските аристократи. Нейната ясновидска дарба се проявява, тя дава надежда и утеха на прокудените от родината си белогвардейци. Слава чете от книгата на живота и предсказва бъдещето на мнозина от тях. Те щедро и се отблагодаряват с пари и внимание. Името на Слава бързо се прочува сред емигрантите. Това обаче не радва свадливия и съпруг. Той ревнува и се страхува белязаната с Божия пръст Слава да не го изостави.

       Семейството се премества в София. Установява се на квартира в Княжево. Слава постъпва на работа в тъкачна фабрика. Зареждат се тежки години на непосилен труд, оскъдица и несгоди.

       Слава заболява от воден плеврит. Неколкократно е оперирана. Две години се лекува в болница. Няколко пъти е на прага на отвъдното. След края на лечението, тя вече е нетрудоспособна и губи възможността да бъде майка. Като „награда”, след болестта свръхсетивните и възможности многократно се засилват.

         През това време здравенякът Степан работи като строител и готвач. Той успява да спретне къщичка в района на днешния квартал Овча купел, ул. Георги Ковачев №1.

      Къщичката е копие на бащината къща на Слава – антре, кухня и стая.

       В новия си дом стопанката поддържа идеален ред и чистота. Въпреки немотията успява да създаде уют и топлота. Необикновената и дарба бързо се прочува сред съседите в квартала. При нея започват да идват хора от София за помощ и съвет. Това отново гневи буйният и неизтрезвяващ украинец. Той многократно демонстративно прогонва посетителите от дома, опитва се да забрани на Слава да се занимава с „магьосничество”

           Конфликтът между двамата се задълбочава с годините. Въпреки това Слава търпи и се стреми да му угажда. Ревнивият, свадлив Степан не успява да прекъсне контактите и заниманията на Слава в областта на необяснимите паранормални явления.

            Слава се запознава с вече известния по това време Петър Дънов – Учителят на Бялото братство. Тя поддържа лични контакти с него, двамата често се срещат.Слава Севрюкова разказва за следния случай : при поредната си среща двамата се уговарят Учителят да я посети със силата на мисълта (с астралното си тяло). Слава трябва да усети това посещение, да запише деня и часа, без да знае предварително датата и времето, те не са уговорени.

          Слава усеща безпогрешно присъствието на духа на Учителя. Обръща се с въпрос към него. „Ти ли си брат Петре?” „Аз съм, запиши си деня и часа.”

       Слава грабва молив и записва. На следващата среща Учителят я пита : „Усети ли присъствието ми сестра Слава? В х_х_х ден и х_х час отправих духа си към теб, след силна молитва..” Слава мълчаливо му подава запечатан плик с лист на който са записани часа и датата на посещението. Времето напълно съвпада.

         Последователи и ученици на П.Дънов също посещават Слава. Сред тях са Боян Боев и Любомир Лулчев, съветник на цар Борис III.

Времето минава, годините летят.

        Идва 9.IХ 1944 г. От констутиционна монархия, България става Народна Република.

           Настава време на груб материализъм и войнстващ атеизъм.Църквата е отслабена и отделена от държавата. За хората на духа и свободата на мисълта идват тежки времена. Всеки който не приема „единствената правилна и вярна материалистична философия” си навлича гнева на новите властници. За феномена Слава отново настава тежко време. Тя е принудена да крие свръхсетивните си способности както от неизтрезвяващия си съпр уг, така и от „народната власт” която яростно преследва всеки инакомислещ.

          В тези тежки години Слава губи за известно време дарбата си.Според нея това е наказание за нарушаване на строгите Космични закони.Тя е предала информация, която не е трябвало да изнесе на определени хора. Този „грях” е „изкупен” с „духовно ослепяване”. Слава вече не е в състояние да вижда бъдещето и да чете от книгата на живота.

           „Сякаш завеса се спусна пред духовното ми зрение – третото око.” споделя тя.

           След изтърпяване на „наказанието”, дарбата и отново се връща.

        Въпреки че преследва и заклеймява „вещици” и „магьосници” Народната власт не се свени да се допитва до ясновидката, когато се касае за лична изгода. При Слава идват тайно държавни и партийни величия.

              Идва министърът на отбраната арм. ген. Ив. Михайловски. Посещава я Соня Бакиш – съпругата на мин. председателя Ст. Тодоров. Постепенно ледовете на забраните се стопяват, настават по „отворени” времена за ясновидката Слава.При нея идват редица известни руски учени : академиците С. П. Кордюмов, Вл. Авински, Вал. Фоменко.

      Идват научни работници от съветски секретни обекти, от „Космическото градче” край Москва. Те не се представят с имена и титли.

      Родните учени също ползват услугите на Слава. Проф. Г. Лозанов – директор на Института по сугестология се интересува има ли бъдеще неговата оргинална система за изучаване на чужди езици в сънно състояние. „Това няма да го бъде. Знанието е временно. Не отсяда в мозъка там, където трябва.” Такова е заключението на ясновидката. Посещава я проф. М. Маринов, от Българското Астронавтическо Дружество. Доц. В. Точева – директор на Централната Лаборатория по Биоенергетика от гр. Пловдив се съветва със Слава.Народният лечител Петър Димков поддържа лични контакти със Слава, Кубрат Томов изследовател на сензитиви и феномени също.

      Повратна точка в живота на Слава Севрюкова е м. февруари 1962 г. Тогава тя се запознава с доц. Иво Лозенски. През 1963 г. двамата започват съвместни психотронни изследвания (изследвания със силата на мисълта) в различни области на науката. Връзката с доц. Лозенски продължава до кончината и, т.е. почти 30 години.

         Психотронните изследвания на двамата са публикувани в множество статии и в монографията „Психотронични изследвания на микросвета”.

          Странният изследователски екип от възрастната Слава с незавършено основно образование и аскетичния доцент е канен на много международни изяви по психотроника.

            Докладите им се слушат с възхищение и недоумение. Жената „психотронен микроскоп” прави много сензационни открития които до сега озадачават физиците. На практика психотронният екип Севрюкова – Лозенски предлага нов модел за строежа на атома. За сега техният модел не е потвърден нито е опроверган от академичната наука.

         За съжаление Слава Севрюкова придобива широка известност едва в последните години от живота си, след 1989 г. Тогава се заговори по медиите за нея и се направи документален филм.

            Последните години на Слава протичат в апартамента и в ж.к. Овча купел 2, гр. София.

Слава Севрюкова напуска земния свят на 10.04.1991 г.

ПОСЛАНИЯ КЪМ БЪЛГАРИТЕ:

         В България вече се е преродил древният библейски цар Давид. В първата половина на 21-ви век той ще стане министър-председател и ще поведе страната ни към възход. Това е прозрение на пророчицата Слава Севрюкова, изречено в началото на 80-те години. Ясновидката обаче уточнява, че преди това България ще изживее тежка национална катастрофа – къс от живата й плът ще бъде откъснат и присъединен по мирен път към юго-източната й съседка. Едва тогава българите ще се вдигнат като един и ще накажат самозабравилите се политици. Много от управлявалите страната ще влязат в затвора, разправата с националните предатели ще е жестока, но справедлива. Териториалната загуба ще се случи напълно неочаквано – по времето, когато България е вече част от Европейския съюз. Нашите партньори от Брюксел ще бъдат стъписани и няма да са в състояние да реагират адекватно.

      Това предсказание виси като „дамоклиев меч” над страната ни вече близо 3 десетилетия. Ясновидката Слава Севрюкова напуска този свят в началото на 90-те години. Тя споделя, че само от нас, българите, зависи дали ще позволим на страшното пророчество да се изпълни.

Виденията на Слава Севрюкова

         „Софийската Ванга”, както наричат Слава Севрюкова, е почти неизвестна за широката публика. Обяснението е просто: тя не се занимава с „битово ясновидство” и не приема тълпи от почитатели в малката си къщичка в софийския квартал ”Овча купел”. Дарбата на Слава Севрюкова е оценена високо от баба Ванга. Двете пророчици поддържат приятелски отношения няколко десетилетия и общуват телепатично помежду си. Уменията на Слава Севрюкова са използвани широко за целите на науката. С пророчицата близо 3 десетилетия работи българският физик доцент Иво Лозенски. Двамата изумяват научните среди по света с подробно описание на устройството на кристалната решетка на силицевия кристал. Това се случва 3 години преди американски учени да усъвършенстват т.нар. „тунелен електронен микроскоп” и да опишат точно сторежа на кристалната решетка. Заключенията им съвпадат удивително с казаното от Слава Севрюкова. Пророчицата има рядката способност „да вижда” устройството на атомите.

        Ясновидските способности на Слава Севрюкова са използвани и от българските тайни служби при разкриването на терористичната група, организирала кървавите атентати по време на Възродителния процес.

           Името на Слава Севрюкова изплува след почти четвърт век забрава, благодарение на пловдивския писател Христо Нанев. Той се запознава с пророчицата в края на 80-те години. Неговата поредица от автобиографични книги, посветени на „леля Слава”, разказват подробно и увлекателно за необичайния живот на тази малко позната българска пророчица. Пред „168 часа” Христо Нанев сподели, че е събрал спомените на над 200 свидетели, които са познавали и общували със Слава Севрюкова: „Тя виждаше сриването на комунизма много преди да се случи и – за това също са съхранени нейни предсказания в дневници на нейни близки, които имах шанса да прочета. Някои неща аз съм ги записал на касетофон, други – от нейни близки. Аз съм интервюирал над 200 души, които са били до нея и са си водили записки, документирани от онова време. Тя видя как комунизмът ще се срути за кратко време без кръв. И тогава през 1970-та година тя дава едно уникално описание. Казва: „..тази ужасна съветска страна дето затри милиони свои чеда в Сибир изведнъж ще рухне – тогава, когато начело, виждам, ще застане един мъж с белег на челото.”… В средата на 80-те години се появи Горбачов. Той имаше такъв белег.”, спомня си Христо Нанев

Предсказанията, които се сбъднаха

           Досега нито едно от известните предсказания на Слава Севрюкова не се е оказало погрешно. Ясновидката предрича с математическа точност края на комунистическата тоталитарна система. Нейни близки твърдят, че в края на 70-те години е „видяла” и кървавия атентат срещу кулите-близнаци в Ню Йорк – описала е вдъхновителя на пъкленото дело, Осама бин Ладен; Във всеобщата еуфория след падането на Берлинската стена, леля Слава изрича тежки думи за бъдещето на България: „Тогава, през 1990 година мислехме, че след комунизма ни очаква бърз просперитет и демокрация от западен тип. Колко сме се заблуждавали… Слава Севрюкова тогава ни предупреди, че идват тежки времена и преходът ще е дълъг и мъчителен…”, спомня си Христо Нанев, и уточнява: „Слава Севрюкова каза, че след промяната ще има срив. Казваше, че една голяма част от страната ще се обезлюди, много ще я напуснат. Думите й бяха „всеки ще се почувства като едно куче, което е отвързано от веригата”, тоест хората ще станат непредсказуеми.”.

           Малко известен факт е, че в навечерието на 10-ти ноември 1989 година Слава Севрюкова е посетена от съпругата на Станко Тодоров – Соня Бакиш. Той е един от заговорниците, които подготвят преврата срещу Тодор Живков. „В началото на ноември при леля Слава отива Соня Бакиш…. Това става късно през нощта. Соня Бакиш пита пророчицата дали има облаци над главата на съпруга й, без да обясни какво се готви. Леля Слава й казва: „Виждам, заел се е с трудно дело, но няма страшно за живота му. Успешно ще бъде и за добро е, да продължи, да не се плаши. Да продължи, за добро е.””, разказва пред „168 часа” Христо Нанев. Той си припомня, че доста преди срива на комунизма „леля Слава” била посетена от руски учени-изследователи. Тя изумява гостите си с твърдение, което се оказва дълбоко пазена държавна тайна в Съветския съюз: „Когато през 1961 година се изстрелва Гагарин, при нея идват няколко професори и един академик, за да я разпитват за бъдещето на съветската космонавтика. Слава контактуваше директно с тях, на руски език, тъй като мъжът й бе руски белогвардеец и тя владееше добре този език, нямаше нужда от преводач, а това даваше възможност за много дискретни и директни контакти. Тогава на тази среща тя удивена казва: „Ама вие изстреляхте Гагарин, но той не ви е първият космонавт”. Те мълчат. Тя казва „Виждам преди него поне десет сте изстреляли. Ама защо не ги оповестихте?” И тогава един от тях казва: „Да, товарищ Севрюкова, но для етого не говорить”.

           Пет години след смъртта на Слава Севрюкова, Христо Нанев случайно попада на публикация в италианското списание „Кориере дела сера”, в която била представена подробна информация за съветските космически катастрофи: „Беше през 1995 или 96 година…. Бях изумен от написаното. Авторът на статията твърдеше, че десет космонавти преди Гагарин са загинали и изброяваше имената им. 11-тият космонавт, Пьотр Илюшин, го изстрелват успешно в космоса, един месец преди Гагарин. Илюшин прави обиколка на света, но по погрешка не успява да се приземи в Съветския съюз, а пада в Китай. Там го арестуват като съветски шпионин и затова не се дава гласност за първия успешен полет на човек в открития косвос. И след един месец изстрелват Гагарин. Така че, Гагарин е 12-тият космонавт от всички изстреляни. Това беше удивително като информация, защото съвпадаше с казаното четвърт век преди това от Слава Севрюкова.”

            Ясновидката, която получава титлата „професор” в няколко престижни световни университета заради умението си „да вижда” структурата на атома, се оказва, че е била често посещавана от съветски специалисти в сферата на космонавтиката. Христо Нанев не изключва възможността до услугите на Слава Севрюкова да е прибягвало и могъщото КГБ, но е категоричен, че българската пророчица не е навредила на никого: „С нея работеха най-вече руснаците. Аз нямам информация дали е имала връзки с КГБ, но по онова време съветските тайни служби контролираха всичко. Със сигурност обаче мога да кажа,че Слава Сиврюкова беше много дискретна, много фин човек, за да си позволи да топи някого. Никога не го е правила, но властимащите са я ползвали. Ползвали са я предимно в космическите полети, при аварии на космически кораби. Например, след изстрелването на тримата космонавти – Комаров, Волков и Пацаев, се случва нещастен инцидент. След приземяването на капсулата им, тримата са открити мъртви. Били задушени. Тогава при „леля Слава” идват съветски „другари”, за се допитат до нея каква е причината за неуспешното приземяване. И тогава тя им казва, че вижда как корабът бил разхерметизиран от мощен лазeрен лъч, задействан от територията на САЩ. Това се случва във времето на Студената война. Но тази информация никога не е официално огласена по разбираеми причини…, уточнява Христо Нанев. Официалната версия за неуспешното приземяване на Комаров, Волков и Пацаев е разхерметизиране на въздушния филтър.

Какво ни очаква след 2009 година

            Слава Севрюкова рядко назовава с точност времето, когато нейните предсказания ще се сбъднат. Но част от тях са вече факт. Добрата новина за всички българи е, че в близките няколко десетилетия родината ни ще преживее истински разцвет. Страната ни ще бъде уважавана, ще бъде гордо да се наричаш „българин”. Преди това обаче ще изпием горчилката до дъно. Според Слава Севрюкова, едва в началото на 21-ви век България ще се оттърси от тежката си карма, която я преследва вече близо хилядолетие. Кармичната ни обремененост като народ започва още със създаването на Аспаруховата държава, но се задълбочава след жестоките гонения срещу богомилите през 13-ти век. Падането ни под турско робство е изкупление на греховете ни. България обаче няма никога да изчезне, за разлика от много други нации, които няма да издържат изпитанията през новото хилядолетие.

Национална катастрофа в началото на 21-ви век?!

          С Христо Нанев се срещаме в пловдивско кафене. Когато идва време да поговорим за едно от най-страшните предсказания на „леля Слава”, чашата на писателя се обръща и топлото кафе залива покривката на масата: „Явно трябва много да внимавам какво казвам. Слава Севрюкова не обичаше някой да преиначава думите й. Тя знаеше, че че е опасно да се говори за бъдещето, но същевременно беше убедена, че ако българите се осъзнаят, имат шанс да променят предначертаните събития”, казва Христо Нанев, докато вдига полупразната чаша с кафе. Достигаме до най-мъчителната част от разговора ни за пророчествата на Слава Севрюкова – анексирането на български територии от държава, с която граничим на юго-изток. „Едно от най-страшните пророчества на Слава Севрюкова е изречено пред ограничен кръг хора през 80-те години …. то гласи, че ще се направи опит части от Североизточна България и Югоизточна България да бъдат откъснати по мирен път в началото на 21-ви век. „Леля Слава” беше категорична, че тези в Североизточна България няма да успеят, но за онова, което ще се случи в Югоизточна България, казваше буквално следното:„Виждам как без пушка да пукне, по мирен път, ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка”. Слава Севрюкова дори не казваше Турция, то е ясно.”, споделя пред „168 часа” изследователят Христо Нанев. По думите му, пророчицата не е дала точен времеви отрязък, когато тези катастрофални събития ще станат факт, но била категорична, че това ще се случи, когато България е вече пълноправен член на Европейския съюз: „Тука е много интересно това нейно предсказание, че тя казва „когато ние влезем в Европа”, тогава ще стане това отцепване, и Европа ще гледа с почуда, и няма да знае как да реагира. Толкова мирно и кротко ще стане всичко това. И тогава, казва, сърбите ще ни протегнат първи ръка. Значи, има логика, защото сърбите изживяха някакви подобни процеси.”, коментира Христо Нанев. Той уточнява, че предсказанията са направени преди 30 години, когато перспективата пред европейското членство на България е изглеждала немислима. Пловдивският изследовател допълва: „Тя не казваше кога, но беше категорична ,че упадъкът на държавата ни ще продължава до това злощастно събитие. Казваше, че след 1990 година мнозина ще се изредят да ни управляват, много гръмки обещания ще дават, но в крайна сметка нищо няма да успеят да направят. И едва,, когато се отцепи част от страната ни, казваше леля Слава – „виждам как българският народ ще се вдигне като един”, тоест ще се мобилизира. И едва тогава ще бъдат осъдени тези властници, които години наред пилееха силите на народа, на държавата…”, припомня си за страшното предсказание Христо Нанев. Вероятно, без да си даваме ясно сметка, този пъклен план за обезбългаряването на югоизточната част на страната е задействан още през 90-те години. Скандалите с братя Юзеирови и тяхната мюсюлманска партия сякаш допълват апокалиптичната картина на близкото бъдеще.

          Слава Севрюкова обаче е категорична за едно: ще има възмездие за продажните политици, и то ще е страшно. Затворите ще бъдат препълнени с народоотсъпниците и предателите, които доскоро са ни управлявали, а българите като един ще се вдигнат да бранят страната си. Едва тогава ще настъпи истинското „събуждане” и оттласкване от дъното.

Възходът на българската държава през третото хилядолетие

           Апокалиптичното пророчество на „леля Слава” е допълнено от предсказанието, че „след като се сменят 14 правителства от началото на промяната”, начело на страната ще застане велик държавник, който ще я поведе към възход. Този бъдещ политик е вече роден и живее сред нас. В началото на 80-те години е бил 7-годишно дете. За него Слава Севрюкова казва, че е „духът на превъплътения Давид”. След 2017-18 година в държавното управление ще влезе жена. Която ще „измие срама на мъжете, които не са постъпвали мъжки”. Христо Нанев допълва: „И тогава също ще има подем в страната. Тази жена ще мобилизира силите и ресурсите на цялата нация. Когато леля Слава е питана кога това ще се случи, тя е казвала: „…някъде след 2017-18 година”..”

           Пророчицата съветва всички българи в чужбина да се приберат в страната до 2028-2034 година. Тогава планетата ще бъде подложена на невиждани катаклизми. Много държави ще изчезнат, но България ще остане. Слава Севрюкова „вижда” промени в земната кора и природни бедствия. Успокояващото е, че страната ни ще бъде сравнително слабо засегната от тях. Ясновидката обаче е категорична: „Кажете на близките си, които са в чужбина, да се приберат до 2028 година. След това, и да искат, ще е много трудно да се върнат, а и ние няма да сме в състояние да ги приемем…”

           През 21-ви век България ще достигне невиждан духовен разцвет. Страната ни ще бъде прославена от блестящи умове и учени, които ще дадат на човечеството гениални прозрения. Със спокойствието и красотата си, държавата ни много ще наподобява Швейцария, но никога няма да се превърне в „икономически тигър”.

Бойко не е прероденият Давид

Интервю, Христо Нанев, писател:

- Коя е Слава Севрюкова?

-Слава Севрюкова – нея я наричаха „Софийската Ванга”, тя е една пророчица на много високо ниво. Родена е през 1902 година в Нова Загора, почина през 1991 година в София. Леля Слава не беше знаменитост приживе, защото отбягваше да гледа масово, не одобряваше битовото ясновидство. Беше изключително скромна. Тя казваше „Аз съм Слава на която не е отредена слава. В този живот за мене ще се чуе след смъртта ми, едва след смъртта ми”. Леля Слава работеше в областта на ядрената физика, направи своите открития, за които получи впечатляващи дипломи. В някои от тях я наричаха „почетен професор”.

-Кой въведе Слава Севрюкова в научните изследвания?

- Доц. Иво Лозенски. Той работи 28 години с нея. Той я ползваше като свръхмощен микроскоп, за да прониква в микрокосмоса за изследване на непознатите съставки на атомното ядро и навътре, навътре, навътре, до степен, до която не може да стигне микроскопа. Тези свои трудове, те ги публикуваха в една книга „Психотронен модел на микрокосмоса”, която излезе в годината на смъртта на леля Слава. Тя не можа да види тази книга, но описа корицата й как ще изглежда. Там излязоха тези неща.

-А каква част от тези нейни видения са доказано истинни?

- Най-фрапиращото доказателство е една съвместна публикация на Слава Севрюкова и доц. Лозенски в американското списание „Пси рисърч” за устройството на кристалната решетка на силицевия кристал. То е публикувано в Щатите. След три години американски учени усъвършенстват т.нар. „тунелен електронен микроскоп” и откриват устройството на кристалната решетка, при което има удивително съвпадение с описаното от Слава Севрюкова и тогава я титуловат „професор”, неофициално. Тя вкарва в изумление учените в областта на ядрената физика…

-Доколкото знам от Вашите книги Слава Севрюкова се е познавала с леля Ванга.

-Да, те се познават. Ванга я цени и казва, че тя е на много високо ниво. Двете ясновидки имат една една много интересна среща. Контактували са дълго време от разстояние, те си имат свои канали. Ванга е била респектирана от възможностите на Слава Севрюкова и при срещата им казва буквано: „Много ми е дадено, сестра Слава.. Много ми е дадено, но на тебе е дадено три пъти повече”. Ванга даже се чуди защо леля Слава не гледа, а истината е, че тя просто бяга от популярността.

Слава Севрюкова беше убедена в съществуването на преражданията. Тя си виждаше предходните животи, виждаше и някои от бъдещите съществувания. В серия от предходни съществувания, тя е била с ясновидски способности. Характерното при нея е, че е родена с дарба. Това я прави велико изключение от всички останали хора с ясновидски способности, тъй като при повечето се проявяват след клинична смърт.

Леля Слава твърдеше , че в предишен живот е била руска графиня в Санкт Петербург, с много големи ясновидски способности, с три деца, на които не им е обръщала внимание, отдадена на дарбата си. При нея са идвали световни знаменитости, какъвто е бил Пушкин. И тя предказва на Пушкин, че трябва да се пази от бял човек на бял кон. Казала му „ако ти избегнеш тази среща, ще живееш над 70 години, но ако се сблъскаш с него, това ще бъде фатално за живота ти”.

Убиецът на Пушкин, Дантес, е албинос – с бял мундир и единствен от целия ескадрон язди бял кон. Повече от очевидни съпоставки. При това Дантес задирва жена му и Пушкин отива на фронтален сблъсък с него – при дуел, който му коства живота.

Аз си направих труда да издиря дали наистина по времето на Пушкин в Санкт Петербург е живяла графиня с ясновидски способности. Оказа се, че е имало такава – казва се Александра Киргхоф. Даже е запазен неин портрет. При нея действително са ходили Пушкин и Гогол. Леля Слава няма откъде да го знае. Тя беше с четвърто отделение, не можеше да ги нагажда тия работи.

- В книгите си цитирате нейно пророчество за възхода, който очаква страната ни в първата половина на 21-ви век….

- Има две хубави предсказания за бъдещето на страната. Едното от тях е, че духът на превъплътения Давид вече се е явил в България. Това пророчество е изречено в началото на 80-те години. Думите на леля Слава буквално са: „…виждам го като момченце на осем-десет години и той ще играе много важна роля в управлението на страната”. Когато съм правил промоция на книгите си, са ме питали дали това е Бойко Борисов. Аз, като изчислявам времето, ако тя не бърка някъде в годините, сега би трябвало прероденият Давид да е 30-40 годишен, а Бойко е прехвърлил 50-те. Тази силна фигура на мъж, за която тя говори, ще изиграе важна обединяваща роля … За съжаление, леля Слава вижда появата на този велик държавник малко след отцепването на юго-източната част на страната. А може и да бъркаме във времето. Трудно е да се каже. Другото предсказание е, че по някое време начело на държавата ще застане жена, Слава Севрюкова не уточнява дали въпросната дама ще е министър-председател. И тогава също ще има подем в страната и тази силна жена ще мобилизира творческата енергия на страната. Когато са питали леля Слава, кога това ще се случи, тя отговаряла: „Някъде след 2016-17 година…” Когато дойде Бойко на власт, някои почнаха да ме питат дали Бойко Борисов не е прероденият дух на Давид, защото сега има и женско съответствие –Цецка Цачева е председател на Народното събрание, тя също по някакъв начин управлява…Не знам кое какво е, но до момента няма нито един осъден. Това са много съдбовни събития и трябва да се внимава. Леля Слава е казала: „Не искам нито дума от онова, което съм казала да се променя”.

ДРУГИ ПРОРОЧЕСТВА:

Слава Севрюкова за работата си)

„Това, което разработвам, скоро няма да е оценено. Ще стане не по-рано от петдесет години, в двадесет и първото столетие. Научното познание многократно ще разшири обхват. И най-върлите противници на психотрониката ще сведат глави пред Техни Величества, фактите.“

* * *

(За Вселената и нейното ритмично разширение и свиване)

 

Създадена е първично, веднъж и завинаги. Една и съща. Трепти, свива се и разширява, подобно на живо дишащо същество. Това, за което говори Хъбъл, е нещо като оптически ефект. Уловил е част от цялото. Правилно е разгадал и описал разширението – една от съставките на пулсиращата Вселена. Не е могъл да постигне и документира свиването. Има време и това ще стане. Жертва на заблуда, бележитият физик и астроном (Хъбъл) приема епизодичното за окончателно и вечно. Прави погрешен извод – този процес бил резултат на първичен съзидателен взрив. Близо е до истината, но не е така. Вселената е създадена в един миг. Това аз наричам първично Сътворение.

След години ще се установи – има първоначална форма. Изграждащата я материя постепенно се преобразува. Макросветът с всички свои съставки се променя. Космосът е в непрестанно въртеливо движение – мегагалактики, галактики, мъглявини, звездни купове, супернови и угасващи звезди, планети…. Грешката на този учен ще бъде коригирана. По-нататък други ще открият – безкрайният Космос е започнал да се свива. Това не означава, че ще се побере в свръхкондензирано топче, както градят хипотези други учени. Вселената е безспирно движение. Пулсира като жив организъм. Не само е жива, а е и разумна. Еволюира – раждат се и се развиват галактики, свръхнови звезди, планети, спътници, астероиди. Рушат се и „умират“. Вечна и неунищожима е, защото „живее“, а животът е безкраен…

* * *

– Колко дълго ще грее нашето Слънце?
– Не се тревожете, милиони, милиони години ще изпраща благодатна светлина, топлина и любов.
– Ще има ли разрушение на Вселената и връщане към изначалния хаос?
– Не, не се задава ликвидация на света. С еволюцията ще настъпва плавна трансформация и извисяване на Разума.

* * *

Човек трябва да се стреми към извисени мисли и дела. Не забравяйте – облагодетелствани сме със Сила. Несравнима, божествена! Силата на мисълта. Но не всички я използват искрено, без вреда за другите и себе си. Още по-малко пък за добро. Особено в политическия елит. Затова сред човешкия род предстои голямо отсяване…

* * *

– Съзираш ли свършека на живота на нашата планета?
– Да.
– А след това?
– След това: съществуване на по-извисено еволюционно ниво. Форма на живот без физически тела.

* * *

Слава споделя: „Задачата на Ванга е много по-тежка. Трябва да трасира пътя на Новите времена. Да убеди, че душата надживява смъртта. Да утъпче път за духовно развитие на народа. И всичко това в комунистическата епоха.“

„Ще дойдат скоро люде с дарба на различни места, които ще са „отворени врати“. Ще вървят по този път.“

* * *

Сега такива като мене са рядкост, но Човечеството ще измине дълъг път. С годините хората на бъдещето ще се увеличават. Затова ни съпътстват толкова трудности и страдания. Така се изпитва и възпитава духът. Важно е да се отстоява истината. Ето го косъмът, делящ светлина от тъма.

* * *

(Слава Севрюкова говори за СПИН и болестите на бъдещето)

„След време ще заглъхне и изчезне. Наказание е за нашите безумия. За разлика от него, ракът и епилепсията са кармични, лична карма. След СПИН предстои да се явят още по-ужасяващи страдания – корекции за поведението на човешкия род.“

„Задава се нова кожна болест в грандиозни мащаби. Ще се предава по въздушен път. Виждам лица и тела на още неродени – плът на грозни парцали се смъква… Страшно е…“

* * *

„Но човешкият род, знайте, няма да погине от огън. На мене ми се „внуши“ да предам – намираме се в края на един цикъл от хилядолетното ни развитие. Наближаваме друг – много по-значим и извисен. След него ще станем съвършено различни. Така, както оцелелите след Потопа вече не са били същите.“

* * *

(За тъй нареченото Второ пришествие)

Чуйте добре. Туй, което ще ви предам, трудно ще го приемете. Казано е: „Ще дойде отново Христос на Земята и всяко коляно ще се превие да го види…“ Какво си мислите, с Библията ляга, с Библията става леля ви Славка. О, как съм искала да съзра кога ще се случи това! И ми се „даде“. Но какво? Не онова, което очаквате, не. Истината е съвършено различна. Слушайте:

Божият син сега е Слово. Всемирна душа. Не се е явил някога на Земята, както се твърди, да бъде „изкупител“. Търговците, които открай време са се облагодетелствали от храма, напразно се опитват да го изкарат такъв. Нищо не изкупва, а само прозорливо поучава онези, които „имат уши да чуят, и очи – да видят“. Той по-скоро е нашият Спасител – с живот, личен пример и послания.
Не предстои повторно да се роди на Земята като човек в плът и кръв, както пак те, хитрите търговци на идеи, зад които примамливо шумят финикийски знаци, се опитват да ни заблудят. Божествен, много по-възвисен е Върховният замисъл. С времето Божият син ще се всели във всяко разумно човешко същество. Ще се слее с него. Това постепенно ще го промени.

Христос е Новият човек. Човекът – до края на задаващата се епоха (2800 г. – бел. Хр. Нанев). Носителят на добродетелите на Бъдещето. Ние ще отиваме в Отвъдното. Ще се връщаме. Пак ще отиваме… И все повече у нас ще се вграждат тези добродетели.

И ти ще видиш Христа в брат си, в сестра си, а те – в тебе. Как? С добродетелта, която ще постигнеш, с цената на преодолените изпитания в не едно превъплъщение, вече няма да си онова, което си бил. Ще станеш по-фин и добър. А също и брата, сестрата… Човекът ще е толкова Христос, колкото Христос е в него. Така съзирам Второто пришествие.

Разбирате ли? А не, както се тълкува, че Спасителят щял да дойде втори път в плът и кръв при нас. Да раздава правосъдие с „огнен меч“. Отново да напътства, да проповядва.

Виж оценките
Оцени тази статия

Едмон Дантес
затвори Име: Едмон Дантес
Email: info@prosvetise.com
Сайт: http://www.prosvetise.com
За автора: Месторождение: град Добрич Местопребиваване: София Дата на раждане: 15.04.1988 Образование: Средно - Езикова гимназия "Гео Милев" - профил английски език; Висше - УНСС, специалност "Маркетинг" Любими цитати: "За лудите ! Различните ! Бунтарите ! Непримиримите ! Тези, които виждат нещата по различен начин ! Те не са любители на правилата и не се прекланят пред статуквото! Можете да ги цитирате, да не се съгласите с тях, да ги величаете, или да ги хулите! Но единственото нещо, което не можете да направите е да ги игнорирате! Защото те променят нещата. Те тласкат човешката раса напред! И някои може да ги мислят за луди, но ние ги намираме за гениални ! Защото хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят!“ Джак Керуак Хобита: Колекциониран и препрочитане на книги; Кино; История; Литература и НаукаОще от автора (1686)

One thought on “Слава Севрюкова ( 1903 – 1991) : „Винаги ще има България“

  1. villilett казва:

    Ein Tag ist wie 100 Jahre!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Просветисе.Бг © 2012 BPG Group. Всички права запазени

Еволюция в знанието